Sportolási lehetőségek Újbudán

Újbuda Önkormányzata 2010 óta folyamatosan fejleszti a kerület sportéletét, ezért is jött létre 2011-ben az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

    

Az elmúlt években rengeteg olyan fejlesztés valósult meg, mely minden korosztály számára ingyenes lehetőséget biztosít a sportolásra. Újbudán található a legtöbb futókör, szabadtéri fitneszpark a fővárosban, de épültek kosárlabdapályák, multifunkcionális pályák és focipályák is az elmúlt években. Különleges hangsúlyt kapnak az iskoláskorú fiatalok, akik számára a cél a sportolás megszerettetése, a gyermekek egyesületekben való elhelyezése. Játszótereket, sportpályákat újítottunk fel, ezáltal a kerület minden városrészében elérhetővé vált az ingyenes sportolás akár az egész család számára.

   

Az iskolások a mindennapos testnevelés által és a diáksport támogatással érezhetően közelebb kerültek ahhoz, hogy beépüljön az életükbe a rendszeres sportolás. A diákolimpia résztvevői évről évre többen vannak. Diáksport keretében ingyenes úszásoktatás áll rendelkezésre a Nyéki Imre Uszodában. A nyári sporttáborok önkormányzati támogatásban részesülnek. Ahhoz, hogy a fiatalok a sportegyesületekhez eljussanak, nem csak az iskolákon keresztül vezet az út, hanem ahhoz a minden év szeptemberében megrendezett „Válassz Sportot Újbudán” elnevezésű rendezvény is hozzájárul, ahol a kerület szinte összes sportegyesületét megismerhetik a Lágymányosi-öbölbe kilátogatók. A kerület több mint 70 egyesülete és szakosztálya képviselteti magát itt, így a fiatalok könnyebben dönthetnek egy-egy sportág mellett, ha a helyszínen kipróbálhatják azt és megismerhetik leendő edzőjüket.

   

Összességében Újbuda számos sportlétesítménye várja a diákokat az egyesületeibe és létesítményeibe. Pár egyesület a teljesség igénye nélkül: MAFC Kosársuli – kosárlabda, OSC – vízilabda, Kelen SC – foci, Budai XI – 11 szakosztály, BEAC Atlétika, BEAC – 20 szakosztály, Megathlon, Uniqa – triatlon, KMH – jégkorong, Lágymányosi Spari – kajak-kenu.

   

  • Gabányi László Sporttelep: kosárlabda, futsal, kézilabda, asztalitenisz, tenisz, küzdősportok, műfüves focipálya, BUDO centrum, jógaterem
  • Nyéki Imre Uszoda: úszás (oktatás), vízi gimnasztika, kondi torna, gerinc torna, pilates-nyújtás, jóga
  • Érem Utcai Sportcsarnok kosárlabda, röplabda, tollaslabda, ritmikus gimnasztika, utánpótlás labdarúgás
  • Újbudai Sportcentrum: 4 teniszpálya, 2 műfüves focipálya, konditerem
  • Hunyadi Úti Sporttelep (Kelen sportpálya): műfüves focipálya
  • Tüskecsarnok: jégkorong, kézilabda, úszás, kosárlabda, fitnesz

    

További információ: sport.ujbuda.hu

      

Sportolási lehetőségek Újbudán

© 2017 - Szent Kristóf Szakrendelő Nonprofit Kft.