Szervezett egészségmegőrzés Újbudán

Hazánkban a születéskor várható élettartam és az egészségi állapot mutatói elmaradnak a nyugat-európai értékektől. Az egészségügyi ellátórendszer mellett a legtöbbet helyes életmóddal tudunk tenni testi-lelki épségünk megőrzésének érdekében, mely fokozottan igaz a fiatalok esetében is.

Felelősek vagyunk azért, hogy egészségesebben, hosszabban élhessünk. Az egészségmegőrzés legfontosabb célcsoportja a jövő nemzedéke, ezért a fiatalok körében az egészségnevelés és egészségfejlesztés rendkívüli jelentőségű. A prevenciós tevékenységek szakmai megvalósítására az egészségügyi alapellátás keretében kerülhet sor, amelyben fontos szerepet kapnak a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a fogorvosok, az iskolaorvosok és nem utolsó sorban a védőnők.

   

A védőnők az egészségnevelést családlátogatás, rendelői tanácsadás és kiscsoportos előadások keretein belül végzik. Újbudán rendszeres, szervezett programokon is lehetőség van a védőnői szolgálat egészségmegőrző foglalkozásain részt venni. A Védőnői Nyílt Napok keretében a kisgyermekes családok, a serdülő lányok és fiúk, a házasságra készülők és a menopauza előtt álló nők védőnői tanácsadást, ingyenes szűrővizsgálatokat vehetnek igénybe. Felvilágosító előadásokon vehetnek részt a baba-elsősegély, az újraélesztés, a védőoltások, az utazási fertőzések, a napvédelem, a bőrápolás, a családtervezés, a fogamzásgátlás és a szoptatás témájában.

   

A Baba-Mama Klub rendezvényein bemutatásra kerül a védőnői gondozás a várandósságtól az iskoláskorig, a megfelelő anyatejes táplálás, a csecsemőkori mozgásfejlődés és annak segítése. A résztvevők megismerkedhetnek a légzésfigyelő használatával, az újraélesztés módjával, a babamasszázzsal, a szűrővizsgálatokkal, a babaápolás helyes módjával, valamint elsősegélynyújtási ismereteket szerezhetnek.

   

Az Anyatejes Világnap minden év októberében a Szent Kristóf Szakrendelőben kerül megrendezésre, ahol a gyermekek szakorvosi szűrése a szülők részére orvosi tanácsadással egészül ki. A rendezvény fő célja az anyatejes táplálás népszerűsítése.

   


A Családi Egészségnap keretében minden áprilisban több mint húszféle szűrés, elsősegély, gyógytorna és masszázs-bemutató érhető el egy helyen és kiemelt program az iskolások sportágválasztást segítő alkati vizsgálata.

© 2017 - Szent Kristóf Szakrendelő Nonprofit Kft.