Szex, szerelem

A boldog párkapcsolathoz, az örömteli szexuális élethez elengedhetetlen az örömszerzés és az öröm átélésének képessége is.

Szex, szerelem

Sokan azt gondolják, jönnek ezek majd maguktól, nincs szükség tanulásra. Tudd, nincs kőbe vésett szabály: mindenkinek máskor jön el az a személy és helyzet, amikor már testileg és lelkileg is készen áll az intimitásra, az érzelmek megélésére, nemet tud mondani arra, amit nem szeretne, kimondani azt, amire valóban vágyik.

   

Ezeknek a képességeknek az elsajátítása nem megy varázsütésre, sem az alkalmi együttlétektől, sőt az érettségi bizonyítvánnyal sem kapod kézhez őket. Hosszú tanulási folyamat és saját tapasztalatok eredményeként alakulnak ki a boldog párkapcsolat kialakításának és fenntartásának képességei.

    

Érdemes azonban eközben megismerni pl. a nem kívánt terhesség vagy a nemi betegségekkel szembeni védekezés különböző lehetőségeit, módjait, és az sem hátrány, ha gyakorlottan tudod használni az óvszert akár fiú vagy, akár lány.

    

Az egyik ismérve annak, hogy kész vagy-e már boldog párkapcsolat kialakítására, hogy felelősen tudsz-e a pároddal ilyen kérdésekben is közösen dönteni.

© 2017 - Szent Kristóf Szakrendelő Nonprofit Kft.