Iskolás gyermekek sportolási lehetőségei Újbudán

Újbuda Önkormányzata 2010 óta folyamatosan fejleszti a kerület sportéletét, ezért is jött létre 2011-ben az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

Iskolás gyermekek sportolási lehetőségei Újbudán    

Az elmúlt években rengeteg olyan fejlesztés valósult meg, mely minden korosztály számára ingyenes sportolási lehetőséget biztosít. Újbudán található a legtöbb futókör, szabadtéri fitneszpark a fővárosban, de épültek kosárlabdapályák, multifunkcionális pályák és focipályák is az elmúlt években.

   

Újbudán különleges figyelmet kaptak az óvodások és az általános iskolások, amelynek célja a sportolás megszerettetése és a gyermekek sportegyesületekben való elhelyezése. Újbudán játszótereket, sportpályákat újítottunk fel, ezáltal a kerület minden városrészében elérhetővé vált az ingyenes sportolás, akár az egész család számára. Az általános iskolások a mindennapos testnevelés által és a diáksport támogatással érezhetően közelebb kerültek ahhoz, hogy beépüljön az életükbe a rendszeres sportolás. A diákolimpia résztvevői évről évre többen vannak. A diáksport keretében a Nyéki Imre Uszodában ingyenes úszásoktatás áll rendelkezésre a kerületi 2., 3., 4. és 5. osztályos tanulók számára.

   

A nyári sporttáborok önkormányzati támogatásban részesülnek. Ahhoz, hogy a fiatalok a sportegyesületekhez eljussanak, nem csak az iskolákon keresztül vezet az út, hanem ahhoz a minden év szeptemberében megrendezett „Válassz Sportot Újbudán” elnevezésű rendezvény is hozzájárul, ahol a kerület szinte összes sportegyesületét megismerhetik a Lágymányosi-öbölbe kilátogatók. A kerület több mint 70 egyesülete és szakosztálya képviselteti magát az eseményen.

   

Pár egyesület a teljesség igénye nélkül: MAFC Kosársuli – kosárlabda, OSC – vízilabda, Kelen SC – foci, Budai XI – 11 szakosztály, BEAC Atlétika, BEAC – 20 szakosztály, Megathlon, Uniqa – triatlon, KMH – jégkorong, Lágymányosi Spari – kajak-kenu.

     

  • Gabányi László Sporttelep: kosárlabda, futsal, kézilabda, asztalitenisz, tenisz, küzdősportok, műfüves focipálya, BUDO centrum, jógaterem, teniszpálya

   

  • Nyéki Imre Uszoda: úszás (oktatás), vízi gimnasztika, kondi torna, gerinc torna, pilates-nyújtás, jóga

   

  • Érem Utcai Sportcsarnok kosárlabda, röplabda, tollaslabda, ritmikus gimnasztika, utánpótlás labdarúgás

   

  • Újbudai Sportcentrum: 4 teniszpálya, 2 műfüves focipálya, konditerem

   

  • Hunyadi Úti Sporttelep (Kelen sportpálya): műfüves focipálya

   

  • Tüskecsarnok: jégkorong, kézilabda, úszás, kosárlabda, fitnesz

  

 További információ: sport.ujbuda.hu

Feladvány 

   
Szerinted milyen a jó sportoló? Erős, izmos, gyors? Magas vagy alacsony?
A különböző sportágakhoz más-más adottságok kellenek. 

   
Készíts rajzot kedvenc sportolódról, és írd mellé legalább 3 külső és 3 belső tulajdonságát is, amivel szerinted rendelkezik! 

   
A kész rajzot beszkennelve ide kattintva töltsd fel (vagy kérd meg szüleidet/tanáraidat). 

Iskolás gyermekek sportolási lehetőségei Újbudán

© 2017 - Szent Kristóf Szakrendelő Nonprofit Kft.