Az óvodás gyermekek sportolási lehetőségei Újbudán

Újbuda Önkormányzata 2010 óta folyamatosan fejleszti a kerület sportéletét, ezért is jött létre 2011-ben az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

    

Az elmúlt években rengeteg olyan fejlesztés valósult meg, mely minden korosztály számára ingyenes sportolási lehetőséget biztosít. Újbudán található a legtöbb futókör, szabadtéri fitneszpark a fővárosban, de épültek kosárlabdapályák, multifunkcionális pá­ lyák és focipályák is az elmúlt években.

   

Újbudán különleges figyelmet kaptak az óvodások és az általános iskolások, amelynek célja a sportolás megszerettetése és a gyermekek sportegyesületekben való elhelyezése. Újbudán játszótereket, sportpályákat újítottunk fel, ezáltal a kerület minden városrészében elérhetővé vált az ingyenes sportolás, akár az egész család számára.

   

A családi mozgáson kívül az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. évente kétszer hívja meg a Gabányi László Sportcsarnokba a kerületi óvodák gyermekeit egy kis mozgásra, ahol az Újbudai Ovi Olimpián a gyermekek megismerkedhetnek a sporteszközökkel, kipróbálhatják ügyességüket és megízlelhetik a versengés örömét.

     

Újbuda Önkormányzatának fontos, hogy minél korábban ismerkedjenek meg a gyermekek a sportágakkal, a mozgás örömével, hiszen akkor természetes módon épül be az életükbe a vágy és az igény a mozgásra, amely így iskolás és felnőttkorukra természetessé válik.

     

  • Gabányi László Sporttelep: kosárlabda, futsal, kézilabda, asztalitenisz, tenisz, küzdősportok, műfüves focipálya, BUDO centrum, jógaterem, teniszpálya

     

  • Nyéki Imre Uszoda: úszás (oktatás), vízi gimnasztika, kondi torna, gerinc torna, pilates-nyújtás, jóga

    

  • Érem Utcai Sportcsarnok: kosárlabda, röplabda, tollaslabda, ritmikus gimnasztika, utánpótlás labdarúgás

    

  • Újbudai Sportcentrum: 4 teniszpálya, 2 műfüves focipálya, konditerem

    

  • Hunyadi Úti Sporttelep (Kelen sportpálya): műfüves focipálya

    

  • Tüskecsarnok: jégkorong, kézilabda, úszás, kosárlabda, fitnesz

© 2017 - Szent Kristóf Szakrendelő Nonprofit Kft.